17 december 2018, 10:05 views 10619
Maternitatea din Soroca a fost renovată
17 december 2018, 10:05 views 10619

Maternitatea din Soroca a fost renovată

Secţia Centrului Perinatologic a Maternităţii din Soroca a fost renovată capital, pentru prima dată în aproape 30 de ani.

Au fost amenajate două săli de operaţie, o sală pentru ginecologie şi una pentru nașterile prin cezariană. În plus, a fost schimbat tot mobilierul.

Cătălina Reşitca a devenit mamă pentru a doua oară. În urmă cu aproape patru ani, femeia a născut tot în această maternitate, doar că acum, spune ea, condiţiile s-au schimbat radical.

Lucrările de reparaţie au costat în total 4,5 milioane de lei. Un milion 800 de mii de lei au fost alocaţi de Consiliul raional Soroca.

"Segmentul medical este prioritar, sănătatea oamenilor trebuie să fie pe primul plan", Ghenadie Muntean, preşedintele raionului Soroca.

"I-am alocat pentru că avem o relaţie foarte bună cu Consiliul raional Soroca şi pentru a crea condiţii normale şi fireşti pentru cetăţenii de aici", a declarat Petru Tănase, Secretar al Judeţului Suceava.

Femeile care au născut la maternitatea din Soroca au primit şi cutii-cadou cu toate cele necesare pentru îngrijirea nou-născuţilor, în cadrul programului guvernamental "O nouă viaţă".

Anual, la maternitatea din Soroca se nasc în medie 900 de copii.

Source: publika.md

Keywords:

Soroca , reparatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1464 locuitori

Pașcani este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Pașcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Hîncești și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de locuitori. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.