Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 decembrie 2018, 10:05 views 10660
Maternitatea din Soroca a fost renovată
17 decembrie 2018, 10:05 views 10660

Maternitatea din Soroca a fost renovată

Secţia Centrului Perinatologic a Maternităţii din Soroca a fost renovată capital, pentru prima dată în aproape 30 de ani.

Au fost amenajate două săli de operaţie, o sală pentru ginecologie şi una pentru nașterile prin cezariană. În plus, a fost schimbat tot mobilierul.

Cătălina Reşitca a devenit mamă pentru a doua oară. În urmă cu aproape patru ani, femeia a născut tot în această maternitate, doar că acum, spune ea, condiţiile s-au schimbat radical.

Lucrările de reparaţie au costat în total 4,5 milioane de lei. Un milion 800 de mii de lei au fost alocaţi de Consiliul raional Soroca.

"Segmentul medical este prioritar, sănătatea oamenilor trebuie să fie pe primul plan", Ghenadie Muntean, preşedintele raionului Soroca.

"I-am alocat pentru că avem o relaţie foarte bună cu Consiliul raional Soroca şi pentru a crea condiţii normale şi fireşti pentru cetăţenii de aici", a declarat Petru Tănase, Secretar al Judeţului Suceava.

Femeile care au născut la maternitatea din Soroca au primit şi cutii-cadou cu toate cele necesare pentru îngrijirea nou-născuţilor, în cadrul programului guvernamental "O nouă viaţă".

Anual, la maternitatea din Soroca se nasc în medie 900 de copii.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Soroca , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
769 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Parcani datează din anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.