10 june 2014, 14:57 The Moldavian Nation views 10103
Funicularul dintre Rezina şi Rîbniţa a fost demontat
Photo: infotag.md
10 june 2014, 14:57 The Moldavian Nation views 10103

Funicularul dintre Rezina şi Rîbniţa a fost demontat

Funicularul dintre oraşele Rezina şi Rîbniţa practic a fost demontat în totalitate, şi pericolul pe care îl reprezenta pentru locuitori a fost înlăturat, a declarat sîmbătă, la Aeroportul Chişinău, reprezentantul ministerului Situaţiilor Excepţionale din FR, Andrei Legoşin.

Potrivit agenţiei „INFOTAG", cu referire la serviciul de presă al Serviciului Protecţiei Sociale şi Situaţiilor Excepţionale (SPSSE), el a menţionat că „prin eforturi comune au fost demontate 300 t de construcţie metalică şi peste 60 de vagonete".

Un grup de salvatori ruşi a fost decorat cu medalii moldoveneşti „Pentru Vitejie" şi „Solidaritate în situaţii excepţionale", iar colegii moldoveni, inclusiv genişti – cu medalia MSE FR „Cooperare în numele salvării". De asemenea, ruşii au fost decoraţi cu medalii ale autoproclamatei RMN.

Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin, a spus că „salvatorii moldoveni au demonstrat un nivel înalt de pregătire, lucrările au fost finisate într-un timp scurt şi cu succes".

Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan, a menţionat că operaţiunea este un exemplu minunat al cooperării participanţilor în formatul „5+2".

„Vreau să îndemn părţile să acţioneze şi pe viitor atît de eficient, în special că un exemplu bun deja a fost demonstrat", a spus el.

Source: www.infotag.md

Keywords:

Nistru , drum

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1749 locuitori

Moşana este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Moşana și Octeabriscoe. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dondușeni și la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1749 de oameni. Satul Moşana a fost menționat documentar în anul 1634.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.