16 december 2021, 15:15 You were writing views 1719
16 december 2021, 15:15 You were writing views 1719

Cineva de la panoul de control sparge parole la greu…

Evenimentele din ultimii doi ani nu numai că par suprarealiste, dar și se dezvoltă cu viteză amețitoare într-o direcție care încă nu este clară.

Un prieten de-al meu a făcut o glumă că: "De la regimul de auto-izolare, la regimul de auto-distrugere sînt numai șase luni. Dar ce va urma? Chiar e interesant!". Fiți de acord că dacă v-aș fi spus despre realitatea de astăzi acum doi an, nu m-aș fi crezut nici eu pe mine însumi. Acest lucru se datorează faptului că realitatea diferă total de închipuirea noastră despre ea.

Între timp, totul se dezvoltă strict conform logicii legii privind relațiile cauză-efect, căci pe ea, după cum înțelegem, nimeni nu a anulat-o.

Pentru a înțelege esența evenimentelor care au loc, trebuie să recunoaștem acel fapt că noi sîntem "Oamenii Civilizației Noastre", sîntem prădătorii care ucid tot ce e viu, asigurîndu-ne astfel cu toate necesitățile noastre vitale. La fel ca vulturii, șerpii, leii și alți prădători, principalul și aproape singurul lucru pe care îl facem este să ucidem materia vie, să o transformăm în carne moartă, pe care o numim bunuri materiale. Tăind copacii, ne construim case; ucigînd animale, ne asigurăm cu hrană și îmbrăcăminte, scoțînd nucleul planetei vii, ne asigurăm cu resurse primare de energie și așa practic în toate. Sîntem o civilizație de prădători care ucide toate formele de viață fără excepție, inclusiv pe noi înșine, numind acest lucru concurență naturală a țărilor și popoarelor.

De fapt, toate realizările noastre sînt o materie mortificată, care cîndva a fost vie. Din cîte știm, așa a fost de-a lungul istoriei civilizației noastre. Am fost învățați să credem că acest lucru este natural pentru noi. Dar este adevărat acest lucru?

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

banca , civilizatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
63 locuitori

Socolovca este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 150 km de Chișinău. Populaţia satului Socolovca alcătuia 63 de oameni în anul 2004. Satul Socolovca a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.