|
Lucrările meșterului popular, Parascovia Secrieru, vor fi expuse la muzeu
La 26 august, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, în cadrul unei expoziții, vor fi expuse lucrările meșterului popular, Parascovia Secrieru, relatează NOI.md.
Expoziția se va desfășura sub genericul „Croșetînd firul destinului...", începînd cu ora 14.00.
În opinia meșterului popular, arta croșetării exprimă frumusețea sufletului femeiesc. Din frageda copilărie a fost atrasă de misterul semnelor sacre. A croșetat și a studiat semnificațiile acestora.
Lucrările autoarei au fost prezente în cadrul mai multor expoziții personale în orașele Chișinău, Iași, București, Moscova, Brunssum (Olanda). Parascovia Secrieru a participat alături de alți meșteri populari din Republica Moldova, la diverse manifestări cultural-artistice organizate atît în țară, cît și peste hotare: Rusia, Ucraina, Belarus, România, Bulgaria, Franța, Canada, Marok, Italia, Olanda, etc. unde a fost menționată cu premii și diplome de merit.
Parascovia Secrieru s-a născut în comuna Bujor, raionul Hîncești, la 30 august 1939. A activat în domeniul pedagogic și a participat la elaborarea unui șir de materiale didactice.
Source:
- Важное объявление для граждан Молдовы в Израиле, касающееся водительских прав
- Важное сообщение посольства Великобритании в Молдове
- Как отказаться от второго гражданства?
- Правительство организует ярмарку вакансий
- МИД выразил соболезнования в связи с гибелью гражданки Молдовы в результате теракта в Тель-Авиве
- Молдаванка погибла в результате теракта в Тель-Авиве
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1850
- Populația:
- 28360 locuitori
Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.
Comments
(0)