24 july 2024, 16:00 Folk crafts views 141
Meșterii populari din două raioane și-au prezentat lucrările la un festival din țară
24 july 2024, 16:00 Folk crafts views 141

Meșterii populari din două raioane și-au prezentat lucrările la un festival din țară

13 meșteri populari din raionul Ștefan Vodă și Căușeni au participat nu de mult la Festivalul „Hai la Piersici” în satul TudoraȘtefan Vodă.

Aceștia și-au prezentat lucrările pe care le realizează manual croșetînd, împletind, brodînd, sau producînd la strung tot felul de articole din lemn. Toate au pe ele imprimeul național și reprezintă simbolistica Republicii Moldova.

Vasilisa Maxian din satul Căplani produce tot felul de articole din lînă, împletite la croșetă. Femeia spune că dragostea de împletit vine încă din copilărie, iar de atunci nu a mai lăsat cîrligul și ața din mînă, notează Noi.md cu referire la studio-L.

Au fost prezenți și meșteri populari din capitală, care au venit tocmai la Tudora pentru a-și prezenta bijuteriiile create de mîna lor. Lucrările ei au uimit vizitatorii cu inventivitate și gingășie.

La festivalul ‘Hai la piersici, din acest an, au mai fost servite bucate tradiționale, au avut loc diverse activități de recreere și, nu în ultimul rînd, vizitatorii au putut savura piersici direct de la producători.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
890 locuitori

Paşcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Paşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 890 de oameni. Satul Paşcani a fost menționat documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.