Go to section: Architecture
20 may 2020, 12:40 Architecture views 4491
Casa în care a locuit sculptorul Alexandru Plămădeală, lăsată de izbeliște (Foto)
20 may 2020, 12:40 Architecture views 4491

Casa în care a locuit sculptorul Alexandru Plămădeală, lăsată de izbeliște (Foto)

Apelurile oamenilor de cultură de la noi de a salva casa în care a locuit renumitul sculptor moldovean Alexandru Plămădeală nu s-au soldat cu niciun rezultat.

La doi ani de la înaintarea unor demersuri publice privind restaurarea clădirii, aceasta continuă să se afle într-o stare avansată de degradare.

Reporterii portalului Noi.md eu fixat cîteva imagini la fața locului, din care se vede starea dezolantă a clădirii unde a trăit și și-a dezvoltat talentul sculptor, autorul statuii lui Ștefan Cel Mare și Sfînt.

Menționăm că locuința în care a trăit sculptorul Alexandru Plămădeală se află chiar în inima capitalei, pe strada București 52. Casa se află în proprietate privată, însă autoritățile vorbeau anterior despre intenția de a o reabilita și readuce în patrimoniul național la țării.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
648 locuitori

Goian este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goian și Iagorlîc. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Dubăsari și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Goian alcătuia 648 de oameni în anul 2011. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.