Go to section: Architecture
11 january 2018, 12:25 Architecture views 10328
Soarta Palatului de Cultură al Sindicatelor provoacă scandal la Parlament
11 january 2018, 12:25 Architecture views 10328

Soarta Palatului de Cultură al Sindicatelor provoacă scandal la Parlament

Ministerul Educației nu a întreprins nimic pentru a proteja Palatul de Cultură al Sindicatelor, obiectiv inclus în lista monumentelor protejate de stat, au reclamat astăzi deputații socialiști.

Aceștia au cerut audierea ministrului Educației, Monica Babuc, pe marginea măsurilor întreprinse de autorități pentru protejarea monumentelor de arhitectură.

„Recent a fost distrus Palatul de Cultură al Sindicatelor, nici pînă astăzi nu cunoaștem nimic despre soarta lui. În ultimii ani, peste 100 de monumente de arhitectură au fost distruse, situația este îngrijorătoare", a menționat deputata PSRM Marina Radvan.

Propunerea de organizare a audierilor a fost susținută de fracțiunea PCRM. „Ministerul Educației nu este la curent cu ce se întîmplă, a spus că nu a dat nicio indicație pentru demolarea mozaicului. Și toată perioada cît ministerul nu este la curent, la noi continuă să dispară monumentele de istorie și arhitectură", a spus deputata Elena Bodnarenco.

Reprezentanții PL și cei ai PLDM s-au pronunțat împotriva audierilor, argumentînd că în cazul dat se aplică standarde duble.

La rîndul său, deputatul PDM Marian Lupu a calificat drept populism readucerea acestui subiect în atenția opiniei publice.

„Mă bucură atenția pentru starea monumentelor istorice, de arhitectură, dar nu mă bucură că această atitudine este foarte selectivă. Ani în șir tuturor le era în cot și doar în anumite momente apare această mare grijă pentru patrimoniul cultural. Palatul Sindicatelor decenii a stat în paragină, scări distruse, nimănui nu i-a păsat. Populism? probabil se apropie perioada electorală", a comentat Lupu.

În urma dezbaterilor, majoritatea parlamentară a respins propunerea de organizare a audierilor parlamentare.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1673
Populația:
1619 locuitori

Corbu este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Corbu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dondușeni și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Corbu a fost menționat documentar în anul 1673.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.