Go to section: Theatre
11 august 2019, 17:30 Theatre views 4735
Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” va avea parte de schimbări plăcute
11 august 2019, 17:30 Theatre views 4735

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” va avea parte de schimbări plăcute

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" va avea parte de schimbări plăcute, transmite Noi.md.

Despre aceasta a anunțat consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, care, la invitația conducerii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" (TNOB), a întreprins o vizită de lucru la această prestigioasă instituție de cultură.

"În cadrul discuției cu angajații, am abordat un șir de probleme cu care se confruntă TNOB la etapa actuală, conturându-se mai multe acțiuni necesare – majorarea salariilor; înlăturarea obsacolelor birocratice; schimbarea utilajului tehnic, actualul fiind depășit totalmente; modernizarea mecanicii scenei, care nu a fost îmbunătățită niciodată de la darea în exploatare a clădirii; reutilarea rețelei inginerești", a scris Corneliu Popovici pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui, acestea și alte probleme periclitează buna desfășurare a activității uneia dintre instituțiile de referință de la noi.

"Totodată, am primit asigurările conducerii teatrului, în persoana directorului Ion Grosu, că problemele care au bulversat opinia publică și care vizau activitatea de viitor în TNOB a unor figuri marcante ale vieții culturale moldovenești, care și-au dedicat viața acestei scene, vor fi soluționate cat mai curînd posibil", a menționat consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1787
Populația:
951 locuitori

Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.