Go to section: Literature
23 october 2015, 11:20 Literature views 9276
Poemul «Luceafărul» a fost tradus în limba găgăuză (Video)
23 october 2015, 11:20 Literature views 9276

Poemul «Luceafărul» a fost tradus în limba găgăuză (Video)

Autonomia Găgăuză a primit în dar 200 de exemplare ale poemului lui Mihai Eminescu "Luceafărul", tradus în limba rusă și găgăuză.

Traducerea poemului a fost plasată în cartea "Poisk i zagadka" (Căutarea și misterul), publicată de cunoscutul publicist și scriitor Mihail Lupașcu.

"Cînd am început să lucrăm asupra acestei cărți, ne-am dorit să putem apropia spațiile lingvistice și oamenii tinerei generații, care din anumite motive nu pot comunica azi în limbi pe înțelesul tuturor", a povestit în cadrul unui interviu la Televiziunea Publică GRT Mihail Lupașcu.

Specialistul principal al Departamentului cultură și turism al Găgăuziei Eugenia Liulenova i-a mulțumit autorului cărții, menționînd că "auditoriul cititorilor va fi unul vast, deoarece cartea a fost publicată în trei limbi".

Poemul lui Mihai Eminescu "Luceafărul" a fost prezentat pentru prima dată într-o ediție în trei limbi: moldovenească, rusă și găgăuză. Poemul a fost tradus în limba găgăuză de Todur Zanet.

Cartea a fost publicată într-un tiraj de 500 de exemplare, cu sprijinul organizației non-guvernamentale "Zvezda molodeji".

Source: gagauzinfo.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
107 locuitori

Soroca este un sat din cadrul comunei Iabloana, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 107 oameni. Satul Soroca a fost înființat în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.