Mergi spre compartimentul: Literatura
23 octombrie 2015, 11:20 Literatura views 9454
Poemul «Luceafărul» a fost tradus în limba găgăuză (Video)
23 octombrie 2015, 11:20 Literatura views 9454

Poemul «Luceafărul» a fost tradus în limba găgăuză (Video)

Autonomia Găgăuză a primit în dar 200 de exemplare ale poemului lui Mihai Eminescu "Luceafărul", tradus în limba rusă și găgăuză.

Traducerea poemului a fost plasată în cartea "Poisk i zagadka" (Căutarea și misterul), publicată de cunoscutul publicist și scriitor Mihail Lupașcu.

"Cînd am început să lucrăm asupra acestei cărți, ne-am dorit să putem apropia spațiile lingvistice și oamenii tinerei generații, care din anumite motive nu pot comunica azi în limbi pe înțelesul tuturor", a povestit în cadrul unui interviu la Televiziunea Publică GRT Mihail Lupașcu.

Specialistul principal al Departamentului cultură și turism al Găgăuziei Eugenia Liulenova i-a mulțumit autorului cărții, menționînd că "auditoriul cititorilor va fi unul vast, deoarece cartea a fost publicată în trei limbi".

Poemul lui Mihai Eminescu "Luceafărul" a fost prezentat pentru prima dată într-o ediție în trei limbi: moldovenească, rusă și găgăuză. Poemul a fost tradus în limba găgăuză de Todur Zanet.

Cartea a fost publicată într-un tiraj de 500 de exemplare, cu sprijinul organizației non-guvernamentale "Zvezda molodeji".

Sursa: gagauzinfo.md

Cuvinte cheie:

carte , Mihai Eminescu , Găgăuzia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
2125 locuitori

Andruşul de Jos este un sat şi comună din raionul Cahul. Andruşul de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cahul și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2125 de oameni. Satul Andruşul de Jos a fost menționat documentar în anul 1459.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.