|
De ce avem coșmaruri și cum putem scăpa de ele
Deși sînt o sursă a confuziei și a anxietății, coșmarurile ar putea avea un scop bine definit, evidențiindu-ne acele probleme încă nerezolvate.
Coșmarurile sînt, cel mai probabil, utile pentru supraviețuirea noastră, altfel ele ar fi fost eliminate de mult timp odată cu evoluția speciei, susține Deirdre Barrett, un psiholog de la Harvard. Deși acesta nu este cel mai bun argument, mai ales pentru că știm că s-au păstrat o multitudine de mutații genetice și comportamente care nu sînt cele mai de folos omului, Barett trece mai departe și menționează o cauză mai bine conturată a coșmarurilor, conform Live Science.
Astfel, visele urîte, poate chiar înspăimîntătoare, sînt de fapt o modalitate a creierului de a ne atrage atenția asupra problemelor cărora trebuie să le acordăm o atenție deosebită. Deși unele dintre acestea merită atenția noastră, unele sînt doar manifestări paranoice ale subconștientului nostru. Iar aducîndu-ne în față grijile neîntemeiate, coșmarurile ne permit să eliminăm odată pentru totdeauna unele dintre problemele nefondate pe care le avem de zi cu zi.
Pentru a scăpa de coșmarurile repetitive, cercetătorii ne recomandă să identificăm cea mai propice soluție la problema evidențiată și să o tot repetăm mental. În acest fel, cînd vom visa din nou aceeași acțiune, măcar vom avea parte de finalul pe care ni-l dorim. Însă aceasta nu este decît o soluție de moment. Barret ne sfătuiește să încercăm să descifrăm adevăratul înțeles al viselor și să vedem corelația lor cu grijile pe care le avem zi de zi.
Această abordare este de multă vreme folosită în diferite culturi și religii, precum în tribul Lakota al nativ-americanilor. Aceștia se folosesc de vise și de coșmaruri pentru a determina care este calea pe care să o urmeze în cazul unei decizii importante.
De asemenea, un studiu amănunțit, din 2005, asupra triburilor australiene și surinameze, ne arată că visele pe care le aveau aceștia corelează, de cele mai multe ori, cu evenimentele importante pe care le experimentau sau anticipau în viața lor.
Coșmarurile sînt o parte firească, normală, a somnului, iar frecvența lor variază de la o persoană la alta. Deși am putea crede că numărul ridicat al coșmarurilor este un semn rău la adresa viitorului nostru, cercetătorii susțin că acest lucru nu este astfel, dar că dacă acestea ajung să influențeze în mod negativ starea noastră pe timpul zilei, atunci nu ar strica să căutăm un ajutor din partea specialiștilor.
Source:
- В какие сроки в Румынии надеются присоединиться к Шенгену
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Античный фонтан Антонина (Видео)
- Трёхостровское огневище: тайна древнего кургана на берегу Дона (+Фото)
- Нездоровый образ жизни - удел малообразованных людей
- Изобретатель летающих тарелок - гениальный Шаубер
- 10 десять продуктов, которые могут помочь вашему телу хорошо пахнуть
- Изюм и вода помогают в чистке печени!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1665
- Populația:
- 2427 locuitori
Cuşmirca este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Cuşmirca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situate la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2427 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cușmirca datează din anul 1665.
Comments
(0)