|
De ce avem coșmaruri și cum putem scăpa de ele
Deși sînt o sursă a confuziei și a anxietății, coșmarurile ar putea avea un scop bine definit, evidențiindu-ne acele probleme încă nerezolvate.
Coșmarurile sînt, cel mai probabil, utile pentru supraviețuirea noastră, altfel ele ar fi fost eliminate de mult timp odată cu evoluția speciei, susține Deirdre Barrett, un psiholog de la Harvard. Deși acesta nu este cel mai bun argument, mai ales pentru că știm că s-au păstrat o multitudine de mutații genetice și comportamente care nu sînt cele mai de folos omului, Barett trece mai departe și menționează o cauză mai bine conturată a coșmarurilor, conform Live Science.
Astfel, visele urîte, poate chiar înspăimîntătoare, sînt de fapt o modalitate a creierului de a ne atrage atenția asupra problemelor cărora trebuie să le acordăm o atenție deosebită. Deși unele dintre acestea merită atenția noastră, unele sînt doar manifestări paranoice ale subconștientului nostru. Iar aducîndu-ne în față grijile neîntemeiate, coșmarurile ne permit să eliminăm odată pentru totdeauna unele dintre problemele nefondate pe care le avem de zi cu zi.
Pentru a scăpa de coșmarurile repetitive, cercetătorii ne recomandă să identificăm cea mai propice soluție la problema evidențiată și să o tot repetăm mental. În acest fel, cînd vom visa din nou aceeași acțiune, măcar vom avea parte de finalul pe care ni-l dorim. Însă aceasta nu este decît o soluție de moment. Barret ne sfătuiește să încercăm să descifrăm adevăratul înțeles al viselor și să vedem corelația lor cu grijile pe care le avem zi de zi.
Această abordare este de multă vreme folosită în diferite culturi și religii, precum în tribul Lakota al nativ-americanilor. Aceștia se folosesc de vise și de coșmaruri pentru a determina care este calea pe care să o urmeze în cazul unei decizii importante.
De asemenea, un studiu amănunțit, din 2005, asupra triburilor australiene și surinameze, ne arată că visele pe care le aveau aceștia corelează, de cele mai multe ori, cu evenimentele importante pe care le experimentau sau anticipau în viața lor.
Coșmarurile sînt o parte firească, normală, a somnului, iar frecvența lor variază de la o persoană la alta. Deși am putea crede că numărul ridicat al coșmarurilor este un semn rău la adresa viitorului nostru, cercetătorii susțin că acest lucru nu este astfel, dar că dacă acestea ajung să influențeze în mod negativ starea noastră pe timpul zilei, atunci nu ar strica să căutăm un ajutor din partea specialiștilor.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1913
- Populația:
- 1140 locuitori
Larga Nouă este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Larga Nouă și Larga Veche. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1140 de oameni. Satul Larga Nouă a fost menționat documentar în anul 1913.
Comentarii
(0)