|
De ce e bine să bei zeamă de varză murată după sărbători
Zeama de varză murată e o excelentă sursă de vitamine și antioxidanți. Te detoxifică, te ajută să te refaci după mesele copioase și e un excelent leac antimahmureală. Însă beneficiile ei nu se opresc aici, scrie clickpentrufemei.ro.
Zeama de varză regenerează și dă energie
În fiecare dimineață, bea pe stomacul gol un pahar cu zeamă de varză murată (numită și moare). Conține vitamine, substanțe nutritive, cu efect de regenerare și tonifiere. Moarea este bogată și în fibre, ajutînd tranzitul intestinal. Stimulează eliminarea toxinelor din organism, ceea ce este cît se poate de indicat după mesele bogate de Sărbători.
E bună contra crampelor musculare
Dacă ai dansat pe rupte de Crăciun ori de Revelion și ai febră musculară sau crampe musculare, o gură de zeamă de varză te ajută să te refaci mai repede. La fel și dacă ai schiat la munte sau ai făcut drumeții în mini-vacanța de Sărbători.
Leac contra durerilor în gît
Ai răcit sau te chinuie durerile în gît? Moarea te ajută să te faci bine mai repede. Consumă zeamă de varză în saramură – aceasta este cea care are proprietăți curative în caz de răceli sau gripe. În plus, întărește imunitatea.
Dă gust mîncărurilor
Dacă nu îți place gustul ei, folosește zeama în preparatele tale. Poți asezona cu ea salatele și sosurile, o poți adăuga în ciorbe sau în legumele pe care le fierbi sau le gătești la cuptor. Moarea va adăuga un plus de savoare mîncărurilor.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1790
- Populația:
- 2497 locuitori
Şipca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vesioloe și Şipca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Şipca alcătuia 2497 de cetăţeni în anul 1997. Satul Șipca a fost menționat documentar în anul 1790.
Comments
(0)