22 january 2016, 15:02 Health views 6561
Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 din capitală dispune de o nouă secţie
22 january 2016, 15:02 Health views 6561

Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 din capitală dispune de o nouă secţie

După zeci de ani, Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 din capitală dispune de o nouă secţie de primire. Aceasta a fost transferată din subsol la primul etaj după cum prevăd standardele. După această schimbare a fost deschisă şi calea de acces spre instituţie din stradă, fiind mai accesibilă pentru ambulanţe şi pacienţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit șefului direcției municipale Sănătate, Mihai Moldovanu, secția a fost dotată în proporție de 70 la sută. Iar în următoarele două luni urmează a fi aduse și celelalte utilaje.

Și directorul spitalului, Ștefan Calancea, se arată mulțumit de schimbările făcute în instituție.

„Deși Secția Primire era în starea bună, acesta trebuia reorganizată print-un ordin al Ministerului Sănătății. Grație ajutorului oferit de către direcția Construcții Capitale a municipiului Chișinău au fost efectuate lucrări și în Secția nr. 1 de Pediatrie. Sperăm ca până în anul 2017 să fie reparate scările și blocul administrativ", a menționat Ștefan Calancea.

În Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr 1 sunt internați copii cu vârsta de până la doi ani.

Source: trm.md

Keywords:

spital , copii , medicina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
647 locuitori

Beriozchi este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Anenii Noi și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 647 locuitori. Satul Beriozchi a fost înființat în anul 1902.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.