22 ianuarie 2016, 15:02 Sănătate views 6562
Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 din capitală dispune de o nouă secţie
22 ianuarie 2016, 15:02 Sănătate views 6562

Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 din capitală dispune de o nouă secţie

După zeci de ani, Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 din capitală dispune de o nouă secţie de primire. Aceasta a fost transferată din subsol la primul etaj după cum prevăd standardele. După această schimbare a fost deschisă şi calea de acces spre instituţie din stradă, fiind mai accesibilă pentru ambulanţe şi pacienţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit șefului direcției municipale Sănătate, Mihai Moldovanu, secția a fost dotată în proporție de 70 la sută. Iar în următoarele două luni urmează a fi aduse și celelalte utilaje.

Și directorul spitalului, Ștefan Calancea, se arată mulțumit de schimbările făcute în instituție.

„Deși Secția Primire era în starea bună, acesta trebuia reorganizată print-un ordin al Ministerului Sănătății. Grație ajutorului oferit de către direcția Construcții Capitale a municipiului Chișinău au fost efectuate lucrări și în Secția nr. 1 de Pediatrie. Sperăm ca până în anul 2017 să fie reparate scările și blocul administrativ", a menționat Ștefan Calancea.

În Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr 1 sunt internați copii cu vârsta de până la doi ani.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

spital , copii , medicina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
11473 locuitori

Grigoriopol este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 53 km de Chișinău. Conform recensămîntului din 2004 orașul avea o populație de 11 473 locuitori. Orașul Grigoriopol a fost întemeiat în anul 1792.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.