22 ianuarie 2016, 15:02 Sănătate views 6408
Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 din capitală dispune de o nouă secţie
22 ianuarie 2016, 15:02 Sănătate views 6408

Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 din capitală dispune de o nouă secţie

După zeci de ani, Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 din capitală dispune de o nouă secţie de primire. Aceasta a fost transferată din subsol la primul etaj după cum prevăd standardele. După această schimbare a fost deschisă şi calea de acces spre instituţie din stradă, fiind mai accesibilă pentru ambulanţe şi pacienţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit șefului direcției municipale Sănătate, Mihai Moldovanu, secția a fost dotată în proporție de 70 la sută. Iar în următoarele două luni urmează a fi aduse și celelalte utilaje.

Și directorul spitalului, Ștefan Calancea, se arată mulțumit de schimbările făcute în instituție.

„Deși Secția Primire era în starea bună, acesta trebuia reorganizată print-un ordin al Ministerului Sănătății. Grație ajutorului oferit de către direcția Construcții Capitale a municipiului Chișinău au fost efectuate lucrări și în Secția nr. 1 de Pediatrie. Sperăm ca până în anul 2017 să fie reparate scările și blocul administrativ", a menționat Ștefan Calancea.

În Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr 1 sunt internați copii cu vârsta de până la doi ani.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

spital , copii , medicina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
14 locuitori

Valea este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 14 oameni. Satul Valea a fost menționat documentar în anul 1814.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.