04 february 2024, 10:30 Health views 13678
Principalul dușman al dietei
Photo: topnews.ru
04 february 2024, 10:30 Health views 13678

Principalul dușman al dietei

Un grup de oameni de știință din Marea Britanie a realizat un experiment cu 80 de voluntari, stabilind motivul pentru care unii oameni nu pot ține un regim alimentar. In cadrul experimentului toți participanții au avut diete diferite. Toată lumea a ținut așa-numitul jurnal alimentar pentru a înregistra numărul de intenții de a abandona dieta și cauzele acestor dorințe.

Rezultatele au arătat că, în medie, de 11 ori pe săptămînă, persoana își dorește să abandoneze dieta. În jumătate dintre cazuri, această intenție a fost realizată. Cea mai mare dorință de a renunța la dietă apare cînd se acutizează sentimentul de foame, precum și în timpul consumului de alcool.

Cercetătorii au remarcat faptul că consumul de alcool crește de cîteva ori dorința de a refuza dieta. Dar, în același timp, nu trebuie să uităm despre beneficiile consumului de alcool în timpul dietei. De exemplu, consumînd două pahare de vin roșu de desert, o persoană primește aproximativ 20 % din cantitatea zilnică de nutrienți.

În același timp , oamenii de știință au observat că alcoolul pentru un adult este mai atractiv decît dulciurile. Și băuturile spirtoase sînt mult mai dăunătoare pentru siluetă decît dulciurile.

Pentru a respecta cu succes dieta, oamenii de știință recomandă să mergeți devreme la culcare deoarece seara voința slăbește considerabil. Apropo, dacă săriți peste micul dejun de asemenea, aveți de suferit.

Source: www.topnews.ru

Keywords:

dieta , sanatate , pericol

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
79 locuitori

Pobeda este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 76 km de Chișinău. Populaţia satului Pobeda alcătuia 79 oameni în anul 2000. atul Pobeda a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.