28 october 2024, 16:30 Sport views 263
Un maestru moldovean în arte marțiale a devenit Patriarhul unui vechi stil chinezesc
28 october 2024, 16:30 Sport views 263

Un maestru moldovean în arte marțiale a devenit Patriarhul unui vechi stil chinezesc

În provincia chineză Fujian, în cadrul unor evenimente semnificative pentru lumea artelor marțiale tradiționale, conducătorul școlii Pumnul Cocorului Alb (Pei Ho Kwan) Jeng Qing Yeng i-a acordat maestrului moldovean Victor Panasiuc gradul de înalt maestru de 9 Duan și titlul onorific de al 13-lea Patriarh al stilului.

Ceremonia a avut loc în școala tradițională Dai Yu, unde domnul Panasiuc a fost recunoscut oficial ca păstrător al tradițiilor străvechi ale stilului Pumnul Cocorului Alb. Acest eveniment excepțional subliniază nivelul înalt de calificare și dedicarea îndelungată a maestrului moldovean pentru dezvoltarea artei marțiale chineze.

Titlul de Patriarh în artele marțiale chineze este una dintre cele mai înalte aprecieri ale meritelor maestrului, fiind o mărturie a contribuției sale semnificative la păstrarea și dezvoltarea stilului. Victor Panasiuc a devenit primul reprezentant al Republicii Moldova onorat cu un titlu atît de înalt în Kung Fu-ul tradițional chinezesc.

Stilul Pumnul Cocorului Alb este una dintre artele marțiale chineze clasice, care are o istorie de cîteva secole. Școala Dai Yu este cunoscută pentru respectarea strictă a metodelor tradiționale de antrenament și păstrarea tehnicilor autentice ale stilului.
Anterior, maestrul moldovean în arte marțiale a oferit un interviu pentru Noi.md. Îl puteți citi aici.

Anterior sportivul a oferit un interviu pentru Noi.md. Acesta poate fi citit aici.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
258 locuitori

Cepăria este un sat din cadrul comunei Șumna, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîșcani și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de locuitori. Satul Cepăria a fost întemeiat în anul 1899.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.