28 octombrie 2024, 16:30 Sport views 1304
Un maestru moldovean în arte marțiale a devenit Patriarhul unui vechi stil chinezesc
28 octombrie 2024, 16:30 Sport views 1304

Un maestru moldovean în arte marțiale a devenit Patriarhul unui vechi stil chinezesc

În provincia chineză Fujian, în cadrul unor evenimente semnificative pentru lumea artelor marțiale tradiționale, conducătorul școlii Pumnul Cocorului Alb (Pei Ho Kwan) Jeng Qing Yeng i-a acordat maestrului moldovean Victor Panasiuc gradul de înalt maestru de 9 Duan și titlul onorific de al 13-lea Patriarh al stilului.

Ceremonia a avut loc în școala tradițională Dai Yu, unde domnul Panasiuc a fost recunoscut oficial ca păstrător al tradițiilor străvechi ale stilului Pumnul Cocorului Alb. Acest eveniment excepțional subliniază nivelul înalt de calificare și dedicarea îndelungată a maestrului moldovean pentru dezvoltarea artei marțiale chineze.

Titlul de Patriarh în artele marțiale chineze este una dintre cele mai înalte aprecieri ale meritelor maestrului, fiind o mărturie a contribuției sale semnificative la păstrarea și dezvoltarea stilului. Victor Panasiuc a devenit primul reprezentant al Republicii Moldova onorat cu un titlu atît de înalt în Kung Fu-ul tradițional chinezesc.

Stilul Pumnul Cocorului Alb este una dintre artele marțiale chineze clasice, care are o istorie de cîteva secole. Școala Dai Yu este cunoscută pentru respectarea strictă a metodelor tradiționale de antrenament și păstrarea tehnicilor autentice ale stilului.
Anterior, maestrul moldovean în arte marțiale a oferit un interviu pentru Noi.md. Îl puteți citi aici.

Anterior sportivul a oferit un interviu pentru Noi.md. Acesta poate fi citit aici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Victor Panasiuc , arte martiale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1758 locuitori

Săseni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bahu și Săseni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Călărași și la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1758 de oameni. Satul Săseni a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.