21 december 2022, 11:00 Sport views 1450
Anatolii Caigorodov:
21 december 2022, 11:00 Sport views 1450

Anatolii Caigorodov: "Pentru dezvoltarea normală a boxului este nevoie de mai mult sprijin financiar"

Pentru dezvoltarea normală a boxului și a altor sporturi în țara noastră, avem nevoie de mai mult sprijin financiar din partea statului și a sponsorilor.

Această opinie a fost exprimată de Secretarul General al Federației de Box din Moldova și judecătorul de categorie internațională, Anatolii Caigorodov într-un interviu pentru corespondentul Noi.md.

”Voi spune că nu există nici o țară în lume în care există suficienți bani pentru sport, chiar și în cea mai dezvoltată țară capitalistă, totul este diferit. În aceleași SUA, sportul este slab finanțat în comparație cu țările asiatice, cu Rusia, cu Ucraina, cu fostele țări sovietice în care statul finanțează sportul. Chiar și în ceea ce privește premiile pe care fiecare țară le acordă medaliaților olimpici, Statele Unite rămîn foarte mult în urmă. Ei cred că atunci cînd sportivul va obține singur succes, atunci va primi un contract avantajos și va fi asigurat. Adevărul e că în SUA este foarte dezvoltat sportul universitar, care stă la baza sporturilor olimpice”, a spus Anatolii Caigorodov.
El a menționat că acum în țară avem o situație dificilă. Ministerul Educației și Cercetării alocă Federației de Box o anumită sumă.
”La sfîrșitul fiecărui an, elaborăm planul evenimentelor pentru anul următor. Desigur, pentru a ne dezvolta normal, avem nevoie de mai mult sprijin financiar. Ceea ce nu ne oferă suficient ministerul, finanțează singurul nostru sponsor, compania DAAC-Hermes, dar posibilitățile sponsorului, de asemenea, sînt limitate. Boxul se dezvoltă în peste 20 de centre regionale – școli sportive, care, de asemenea, au propriii lor sponsori și împreună adunăm ceva. În același timp, acest lucru nu este cu siguranță suficient pentru a avea în mod constant rezultate mari pe arena internațională. Situația este deosebit de grea și în ceea ce privește asigurarea medicală a sportivilor, atît la nivelul echipelor naționale, cît și la nivelul cluburilor”, a declarat Secretarul General al Federației de Box din Moldova.
El a amintit că în Moldova există mai multe echipe naționale pentru diferite grupe de vîrstă.
”Fiecare echipă în fiecare an are cîte un Campionat European. Trebuie să-i pregătim treptat pe acești tineri. Mai întîi organizăm Campionatul republican. Ministerul alocă bani regulat pentru desfășurarea acestuia. Apoi, determinăm candidații pentru deplasare. Pentru pregătirea normală, este nevoie de desfășurat cel puțin 3 cantonamente, din păcate, noi nu întotdeauna avem o astfel de posibilitate... Avem 1 cantonament - 1 turneu și, uneori, 2 cantonamente pentru un turneu dacă atragem fonduri de la un singur sponsor", a menționat Anatolii Caigorodov.

Source: noi.md

Keywords:

Anatolii Caigorodov , box

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
947 locuitori

Zăzuleni este un sat din cadrul comunei Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Zăzuleni alcătuia 947 de oameni în anul 2012. Satul Zăzuleni a fost menționat documentar în anul 1709.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.