21 decembrie 2022, 11:00 Sport views 1494
Anatolii Caigorodov:
21 decembrie 2022, 11:00 Sport views 1494

Anatolii Caigorodov: "Pentru dezvoltarea normală a boxului este nevoie de mai mult sprijin financiar"

Pentru dezvoltarea normală a boxului și a altor sporturi în țara noastră, avem nevoie de mai mult sprijin financiar din partea statului și a sponsorilor.

Această opinie a fost exprimată de Secretarul General al Federației de Box din Moldova și judecătorul de categorie internațională, Anatolii Caigorodov într-un interviu pentru corespondentul Noi.md.

”Voi spune că nu există nici o țară în lume în care există suficienți bani pentru sport, chiar și în cea mai dezvoltată țară capitalistă, totul este diferit. În aceleași SUA, sportul este slab finanțat în comparație cu țările asiatice, cu Rusia, cu Ucraina, cu fostele țări sovietice în care statul finanțează sportul. Chiar și în ceea ce privește premiile pe care fiecare țară le acordă medaliaților olimpici, Statele Unite rămîn foarte mult în urmă. Ei cred că atunci cînd sportivul va obține singur succes, atunci va primi un contract avantajos și va fi asigurat. Adevărul e că în SUA este foarte dezvoltat sportul universitar, care stă la baza sporturilor olimpice”, a spus Anatolii Caigorodov.
El a menționat că acum în țară avem o situație dificilă. Ministerul Educației și Cercetării alocă Federației de Box o anumită sumă.
”La sfîrșitul fiecărui an, elaborăm planul evenimentelor pentru anul următor. Desigur, pentru a ne dezvolta normal, avem nevoie de mai mult sprijin financiar. Ceea ce nu ne oferă suficient ministerul, finanțează singurul nostru sponsor, compania DAAC-Hermes, dar posibilitățile sponsorului, de asemenea, sînt limitate. Boxul se dezvoltă în peste 20 de centre regionale – școli sportive, care, de asemenea, au propriii lor sponsori și împreună adunăm ceva. În același timp, acest lucru nu este cu siguranță suficient pentru a avea în mod constant rezultate mari pe arena internațională. Situația este deosebit de grea și în ceea ce privește asigurarea medicală a sportivilor, atît la nivelul echipelor naționale, cît și la nivelul cluburilor”, a declarat Secretarul General al Federației de Box din Moldova.
El a amintit că în Moldova există mai multe echipe naționale pentru diferite grupe de vîrstă.
”Fiecare echipă în fiecare an are cîte un Campionat European. Trebuie să-i pregătim treptat pe acești tineri. Mai întîi organizăm Campionatul republican. Ministerul alocă bani regulat pentru desfășurarea acestuia. Apoi, determinăm candidații pentru deplasare. Pentru pregătirea normală, este nevoie de desfășurat cel puțin 3 cantonamente, din păcate, noi nu întotdeauna avem o astfel de posibilitate... Avem 1 cantonament - 1 turneu și, uneori, 2 cantonamente pentru un turneu dacă atragem fonduri de la un singur sponsor", a menționat Anatolii Caigorodov.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Anatolii Caigorodov , box

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraş
Prima atestare:
1499
Populația:
2247 locuitori

Costeşti este un oraş în raionul Rîşcani, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord-vest a republicii, pe malul rîurilor Prut şi Ciuhur oraşul Costeşti este situat la o distanţă de 243 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 2247 de locuitori. Prima atestare documentară a satului Costeşti datează din anul 1499.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.