12 november 2019, 11:30 Sport views 4510
Campion mondial care a dus faima Moldovei: Ca să ajung la competiție am dormit în aeroport și în gări
12 november 2019, 11:30 Sport views 4510

Campion mondial care a dus faima Moldovei: Ca să ajung la competiție am dormit în aeroport și în gări

Halterofilul moldovean Nicolai Bîrliba a devenit campion mondial în cadrul competiției internaționale din Polonia, la care au participat 25 de țări.

Acesta a povestit, pe pagina sa de Facebook, condițiile pe care a fost nevoit să le suporte, pentru a ajunge la Lodz, orașul în care s-a desfășurat Cupa în acest an.

Halterofilul moldovean Nicolai Bîrliba a participat în categoria de 90 kg în cadrul Capionatului Mondial de Haltere. Acesta a ridicat de 651 de ori o halteră de 20 de kilograme, devenind cel mai bun și în acest an.

„Participarea mea la Cupa Mondială a fost problematică, din cauza lipsei de surse financiare pentru călătorie. A trebuit să economisesc și să dorm o noapte în aeroportul din Varșovia și încă o noapte în gara auto din Lodz. O astfel de ședere peste noapte și mesele uscate, cînd ești nevoit să torni apă fiartă peste terciuri sau supe, timp de 5 zile consecutiv, nu puteau să influențeze pozitiv performanța mea în cadrul competiției", a relatat sportivul moldovean.

În pofida tuturor dificultăților, Nicolai Bîrliba a reușit să fie cel mai bun dintre toți participanții din categoria sa. Totuși, spune el, rezultatele lasă de dorit în comparație cu cele obținute la campionatul din 2017.

Source: unimedia.info

Keywords:

sport , campion

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.