29 may 2014, 16:05 Kaleidoscope views 11274
Oamenii de știință de la NASA au reușit să stabilească o conexiune internet cu Luna
Photo: a1.ro
29 may 2014, 16:05 Kaleidoscope views 11274

Oamenii de știință de la NASA au reușit să stabilească o conexiune internet cu Luna

Dacă pînă acum mesajele călătoreau în spaţiu ca unde radio, experţii de la Institutul de Tehnologie din California, muncesc din greu pentru a pune la punct un nou sistem de comunicare între planete. Transmisia de informaţii din navele spaţiale şi către acestea, spun ei, va fi mult mai rapidă şi clară.

În opinia oficialilor NASA, legăturile de comunicare prin unde radio pot fi copleşite de cantitatea mare de date transmise către Pămînt, de aceea, comunicarea optică este cea mai buna soluţie. Sistemul utilizează transmiţatori activi, iar receptorii sincronizaţi de pe Pămînt şi din spaţiu, pot trimite şi primi impulsuri cu laser, făcîndu-i uşor de detectat şi foarte puternici.

Tehnologia cu laser este un pas important în dezvoltarea unui aşa zis „internet de mare vitează pentru spaţiu", ce va permite receptarea informaţiilor de la 10 la 100 de ori mai rapid decît acum.

„Trebuie doar să vă imaginaţi abilitatea de a transmite o cantitate uriaşa de date care ar dura zile, în cîteva minute", a spus managerul The Lunar Laser Communications Demonstration.

Asemenea sistem ar putea permite transmisiunea live, în video HD, de pe planete îndepărtate precum Jupiter sau Saturn.

Source: a1.ro

Keywords:

internet , Pamint , luna , NASA , cosmos

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
2461 locuitori

Copăceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gavrilovca, Vladimireuca, Petrovca, Evghenievca, Antonovca și Copăceni. Localitatea este aşezată pe cursul de sus al rîuleţului Ciulucul Mare, la distanța de 7 km de oraşul Sîngerei și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2461 de oameni. Satul Copăceni a fost menționat documentar în anul 1569.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.