29 mai 2014, 16:05 Caleidoscop views 11261
Oamenii de știință de la NASA au reușit să stabilească o conexiune internet cu Luna
Foto: a1.ro
29 mai 2014, 16:05 Caleidoscop views 11261

Oamenii de știință de la NASA au reușit să stabilească o conexiune internet cu Luna

Dacă pînă acum mesajele călătoreau în spaţiu ca unde radio, experţii de la Institutul de Tehnologie din California, muncesc din greu pentru a pune la punct un nou sistem de comunicare între planete. Transmisia de informaţii din navele spaţiale şi către acestea, spun ei, va fi mult mai rapidă şi clară.

În opinia oficialilor NASA, legăturile de comunicare prin unde radio pot fi copleşite de cantitatea mare de date transmise către Pămînt, de aceea, comunicarea optică este cea mai buna soluţie. Sistemul utilizează transmiţatori activi, iar receptorii sincronizaţi de pe Pămînt şi din spaţiu, pot trimite şi primi impulsuri cu laser, făcîndu-i uşor de detectat şi foarte puternici.

Tehnologia cu laser este un pas important în dezvoltarea unui aşa zis „internet de mare vitează pentru spaţiu", ce va permite receptarea informaţiilor de la 10 la 100 de ori mai rapid decît acum.

„Trebuie doar să vă imaginaţi abilitatea de a transmite o cantitate uriaşa de date care ar dura zile, în cîteva minute", a spus managerul The Lunar Laser Communications Demonstration.

Asemenea sistem ar putea permite transmisiunea live, în video HD, de pe planete îndepărtate precum Jupiter sau Saturn.

Sursa: a1.ro

Cuvinte cheie:

internet , Pamint , luna , NASA , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
552 locuitori

Păruceni este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Păruceni a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.