Go to section: Music
20 june 2012, 10:21 Music views 8581
20 june 2012, 10:21 Music views 8581

Moldovenii aplaudați la Astana

Delegaţia Republicii Moldova s-a întors din capitala Kazahstanului, care a găzduit forumul „Astana - Capitala culturală a Comunității în anul 2012”. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Capitalele culturale a Comunității” care îşi propune să dezvolte şi să consolideze legăturile spirituale şi culturale dintre ţările din Comunitatea Statelor Independente.

Evoluarea ansamblului de muzică populară şi dans „Fluieraș” a fost atît de emoţionantă şi incendiară, încît publicul kazah și delegațiile altor state CSI l-au aplaudat în picioare, spune directorul general al întreprinderii de stat "Moldova-concert", Valentin Gogf, citat de NEWSMOLDOVA.

În afară de cursuri şi seminare în sala de concert "Kazahstan", cu o capacitate de 3700 de locuri au avut loc două concerte de gală, cu trupe şi cîntăreţi celebri din statele Comunității", - a spus Valentin Goga.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
673 locuitori

Codru este un sat din cadrul comunei Mîndreşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 15 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 673 de oameni. Satul Codru a fost menționat documentar în anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.