Mergi spre compartimentul: Muzica
20 iunie 2012, 10:21 Muzica views 8585
20 iunie 2012, 10:21 Muzica views 8585

Moldovenii aplaudați la Astana

Delegaţia Republicii Moldova s-a întors din capitala Kazahstanului, care a găzduit forumul „Astana - Capitala culturală a Comunității în anul 2012”. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Capitalele culturale a Comunității” care îşi propune să dezvolte şi să consolideze legăturile spirituale şi culturale dintre ţările din Comunitatea Statelor Independente.

Evoluarea ansamblului de muzică populară şi dans „Fluieraș” a fost atît de emoţionantă şi incendiară, încît publicul kazah și delegațiile altor state CSI l-au aplaudat în picioare, spune directorul general al întreprinderii de stat "Moldova-concert", Valentin Gogf, citat de NEWSMOLDOVA.

În afară de cursuri şi seminare în sala de concert "Kazahstan", cu o capacitate de 3700 de locuri au avut loc două concerte de gală, cu trupe şi cîntăreţi celebri din statele Comunității", - a spus Valentin Goga.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Stălinești este un sat din raionul Ocnița, în componența comunei Corestăuți. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 satul Stălineşti este complet depopulat. Satul Stălinești a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.