02 november 2020, 17:00 Celebrities views 3991
Artiștii din Moldova s-au alăturat campaniei „O casă protejată – o viaţă salvată”
02 november 2020, 17:00 Celebrities views 3991

Artiștii din Moldova s-au alăturat campaniei „O casă protejată – o viaţă salvată”

Mai mulţi artişti emeriţi şi artişti ai poporului din Republica Moldova s-au alăturat Campaniei lansate de IGSU „O casă protejată – O viaţă salvată".

Interpreţii de muzică populară, dar şi uşoară au împărtăşit ideea salvatorilor şi pompierilor de a oferi siguranţă oamenilor din localităţile rurale care în perioada de iarnă utilizează sobele de încălzit.

În cadrul proiectului cu mesaj de prevenire a ieşit în faţa publicului artistul emerit Constantin Rotaru, artiştii poporului Nicolae Cibotaru şi Nelli Ciobanu, buneii de la Văleni raionul Cahul, Tudor şi Lidia Bejenaru, Orchestra Ministerului Afacerilor Interne din cadrul IGSU „Plai Moldovenesc", dar şi prim dirijorul, directorul Orchestrei Naţionale „ Lăutarii" maestrul Nicolae Botgros.

Artiştii nu au rămas indiferenţi la cazurile de incendii, produse în urma exploatării sobelor şi instalaţiilor de încălzit şi au îndemnat oamenii din satele ţării noastre să fie mai prudenţi şi să instaleze detectoare de fum. Mai mult, interpreţii i-au îndemnat pe gospodari să urmeze sfaturile pompierilor şi să-şi protejeze apropiaţii de riscuri. Potrivit IGSU, de la lansarea Campaniei „O casă protejată – O viaţă salvată" au fost instalate 1101 detectoare de fum în 995 case de locuit din 82 de localităţi din ţară.

Activitatea de prevenire se desfăşoară pe întreg teritoriu ţării şi va dura pe parcursul perioadei reci a anului. În vizorul specialiştilor sînt oamenii în etate, familiile cu mulţi copii dar şi persoanele cu dezabilităţi. Scopul Campaniei desfăşurate de IGSU este prevenirea incendiilor în casele oamenilor, dar şi a cazurilor de intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Source: noi.md

Keywords:

personalitati , campania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
248 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 248 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.