|
Artiștii din Moldova s-au alăturat campaniei „O casă protejată – o viaţă salvată”
Mai mulţi artişti emeriţi şi artişti ai poporului din Republica Moldova s-au alăturat Campaniei lansate de IGSU „O casă protejată – O viaţă salvată".
Interpreţii de muzică populară, dar şi uşoară au împărtăşit ideea salvatorilor şi pompierilor de a oferi siguranţă oamenilor din localităţile rurale care în perioada de iarnă utilizează sobele de încălzit.
În cadrul proiectului cu mesaj de prevenire a ieşit în faţa publicului artistul emerit Constantin Rotaru, artiştii poporului Nicolae Cibotaru şi Nelli Ciobanu, buneii de la Văleni raionul Cahul, Tudor şi Lidia Bejenaru, Orchestra Ministerului Afacerilor Interne din cadrul IGSU „Plai Moldovenesc", dar şi prim dirijorul, directorul Orchestrei Naţionale „ Lăutarii" maestrul Nicolae Botgros.
Artiştii nu au rămas indiferenţi la cazurile de incendii, produse în urma exploatării sobelor şi instalaţiilor de încălzit şi au îndemnat oamenii din satele ţării noastre să fie mai prudenţi şi să instaleze detectoare de fum. Mai mult, interpreţii i-au îndemnat pe gospodari să urmeze sfaturile pompierilor şi să-şi protejeze apropiaţii de riscuri. Potrivit IGSU, de la lansarea Campaniei „O casă protejată – O viaţă salvată" au fost instalate 1101 detectoare de fum în 995 case de locuit din 82 de localităţi din ţară.
Activitatea de prevenire se desfăşoară pe întreg teritoriu ţării şi va dura pe parcursul perioadei reci a anului. În vizorul specialiştilor sînt oamenii în etate, familiile cu mulţi copii dar şi persoanele cu dezabilităţi. Scopul Campaniei desfăşurate de IGSU este prevenirea incendiilor în casele oamenilor, dar şi a cazurilor de intoxicaţii cu monoxid de carbon.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1812
- Populația:
- 2570 locuitori
Drepcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Drepcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în regiunea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina şi România. Localitatea este situată la o distanță de 35 km de oraşul Briceni, la 5 km de oraşul Lipcani şi la 270 km de Chișinău. Satul este parcurs de traseul internaţional Odesa – Cernăuţi şi de calea ferată internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2570 de oameni. Satul Drepcăuţi apare ca localitate pe harta ţinutului Hotin după 1812.
Comentarii
(0)