Cavalerii ordinului "Ştefan cel Mare" vor purta uniformă militară
Eroii naţionali, cavalerii ordinului "Ştefan cel Mare" vor purta uniforme militare cusute special pentru ei. Comisia Naţională de Heraldică va legaliza noile veşminte militare. Hainele au fost confecţionate pentru cei care, după conflictul armat de pe Nistru, s-au învrednicit de cea mai înaltă distincţie militară de stat, transmite trm.md.
Cămaşă, costum, chipiu şi pantaloni. Acestea sunt componentele uniformei militare. Sunt confecţionate din ţesătură naturală adusă din Anglia şi Italia. Aţa este din Franţa. Absolut totul este făcut manual, spune designerul Daniel Racovizza. Totul este împletit cu fir de culoarea aurului. Cei care au creat uniforma spun că au fost inspiraţi de Cavalerii lui Ştefan cel Mare şi de straie cavalereşti recente.
Designerul spune că ideea aparţine preşedintelui Ligii Cavalerilor, Victor Alerguş, care a muncit alături de el ca să ajungă la schiţa finală. Au fost peste 100 de variante.
Această uniformă militară va fi purtată cu mîndrie, spune Valeriu Bujor, unul dintre cei 502 eroi naţionali care s-au învrednicit de ordinul "Ştefan cel Mare".
Marţi, 27 august, în premieră pentru Republica Moldova, Comisia Naţională de Heraldică va pune in legalitate o uniforma militară.
Noua ţinută urmează să fie parte a patrimoniul naţional al Republicii Moldova.
- В какие сроки в Румынии надеются присоединиться к Шенгену
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1703
- Populația:
- 1060 locuitori
Paşcani este un sat din cadrul comunei Manta, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1060 de oameni. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1703.
Comments
(0)