06 june 2024, 17:30 Moldovan reality views 1081
De azi, îți poți lăsa buletinul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare acasă
06 june 2024, 17:30 Moldovan reality views 1081

De azi, îți poți lăsa buletinul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare acasă

„De azi, îți poți lăsa buletinul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare acasă. Toate actele de care ai nevoie vor fi în telefonul tău”, a declarat ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba, la Moldova Digital Summit.

Astfel, de azi aplicația integrată a serviciilor publice din Moldova – EVO este disponibilă tuturor utilizatorilor care dețin semnătură electronică.

„După luni de lucru, integrare și testare, azi oferim EVO tuturor. Portofelul digital de acte. EVO e mai mult decît o simplă aplicație. Ea integrează și înglobează cele mai bune și mai importante servicii publice pe care le avem. Toate într-un singur loc – în telefonul tău”, a adăugat ministrul.

Dumitru Alaiba a remarcat că în EVO o persoană găsește toate informațiile despre el: amenzi, autovehicule, bunuri imobile, traversări de frontieră, statutul de asigurat, cine e medicul de familie.

„Acesta este doar începutul. EVO e abia la versiunea 1. Vor mai urma îmbunătățiri, pentru că transformarea digitală e un proces, nu o destinație”, a spus Dumitru Alaiba.

Accesul la EVO e gratuit, cu semnătura electronică. Accesînd evo.gov.md sau urmărind paginile pe social media, fiecare poate descărca aplicația pentru Android sau iOS.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1208 locuitori

Cristeşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Cristeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1208 oameni. Satul Cristești a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.