29 august 2023, 12:00 Moldovan reality views 1226
Victor Țvircun: Asistăm la distrugerea și erodarea latentă a statalității moldovenești
29 august 2023, 12:00 Moldovan reality views 1226

Victor Țvircun: Asistăm la distrugerea și erodarea latentă a statalității moldovenești

De la proclamarea independenței și timp de mai bine de 30 de ani, am fost martori și participanți la confruntarea dintre două forțe antagoniste - stataliști și antistataliști: să existe sau să nu existe Moldova ca stat?

Acest lucru a fost declarat de fostul ministru al Educației, fostul ambasador al Republicii Moldova în Turcia, Victor Țvircun, în cadrul unei conferințe dedicate aniversării a 79 de ani de la eliberarea Moldovei de invadatorii naziști, transmite enews.

"În ultimii 30 de ani, asistăm la distrugerea și erodarea latentă a statalității moldovenești. Îmi doresc foarte mult ca eu, copiii și nepoții mei să nu asistăm la dispariția denumirii de Republica Moldova", a declarat Țvircun. În opinia sa, societatea moldovenească ar trebui să se consolideze de dragul păstrării și dezvoltării statului.

"Este necesar să aducem pozitivism în societatea noastră, să o consolidăm, dar pe ce? Vorbim despre o idee națională? Nu, o idee națională nu va funcționa, pentru că avem un stat multinațional. Dar să consolidăm societatea pe păstrarea, dezvoltarea și prosperitatea statului - cred că aceasta este ideea principală", a declarat fostul ministru.

Vă reamintim că puteți afla mai multe despre istoria Republicii Moldova pe site-ul moldovenii.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
989 locuitori

Cotovscoe este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cotovscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de municipiul Comrat și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 989 de oameni. Satul Cotovscoe a fost menționat documentar în anul 1878 cu denumirea Cîrlăneni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.