18 march 2023, 12:00 Moldovan reality views 1413
Piscicultorii au adresat o scrisoare deschisă lui Dorin Recean
18 march 2023, 12:00 Moldovan reality views 1413

Piscicultorii au adresat o scrisoare deschisă lui Dorin Recean

Piscicultorii moldoveni au adresat o scrisoare deschisă prim-ministrului R. Moldova, Dorin Recean, prin care cer să participe și ei la elaborarea legilor, care nu vor fi în detrimentul nimănui.

În scrisoare, piscicultorii condamnă adoptarea Legilor 64/2020, 318/2022, 356/2022, menționînd că astfel se distruge piscicultura din R. Moldova.

„Nicio lege nu a avut niciun calcul al impactului, făcîndu-se fără studierea daunelor care vor apărea în cazul aplicării acestor legi. Toate aceste legi au fost elaborate fără a se consulta cu savanții noștri, cu atît mai mult cu piscicultorii, care activează în acest domeniu de foarte mulți ani.

Noi, savanții R. Moldova în domeniul pisciculturii, sîntem îngrijorați de situația în piscicultură, care s-a agravat foarte puternic în ultimii ani și susținem demersul prin care piscicultorii cer elaborarea și adoptarea unor legi, care duc spre dezvoltarea pisciculturii.

E foarte ușor să distrugi, mult mai greu e să revii această ramură importantă a agriculturii. Sîntem disponibili să participăm împreună cu piscicultorii la elaborarea legilor noi, care vor îmbunătăți dezvoltarea pisciculturii”, se arată în scrisoarea semnată de Asociația Naționale a Piscicultorilor din R. Moldova.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1631
Populația:
3402 locuitori

Mîndîc este un sat şi comună din raionul Drochia. Mîndîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Drochia și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3402 oameni. Satul Mîndîc a fost menționat documentar în anul 1631.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.