18 martie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 794
Piscicultorii au adresat o scrisoare deschisă lui Dorin Recean
18 martie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 794

Piscicultorii au adresat o scrisoare deschisă lui Dorin Recean

Piscicultorii moldoveni au adresat o scrisoare deschisă prim-ministrului R. Moldova, Dorin Recean, prin care cer să participe și ei la elaborarea legilor, care nu vor fi în detrimentul nimănui.

În scrisoare, piscicultorii condamnă adoptarea Legilor 64/2020, 318/2022, 356/2022, menționînd că astfel se distruge piscicultura din R. Moldova.

„Nicio lege nu a avut niciun calcul al impactului, făcîndu-se fără studierea daunelor care vor apărea în cazul aplicării acestor legi. Toate aceste legi au fost elaborate fără a se consulta cu savanții noștri, cu atît mai mult cu piscicultorii, care activează în acest domeniu de foarte mulți ani.

Noi, savanții R. Moldova în domeniul pisciculturii, sîntem îngrijorați de situația în piscicultură, care s-a agravat foarte puternic în ultimii ani și susținem demersul prin care piscicultorii cer elaborarea și adoptarea unor legi, care duc spre dezvoltarea pisciculturii.

E foarte ușor să distrugi, mult mai greu e să revii această ramură importantă a agriculturii. Sîntem disponibili să participăm împreună cu piscicultorii la elaborarea legilor noi, care vor îmbunătăți dezvoltarea pisciculturii”, se arată în scrisoarea semnată de Asociația Naționale a Piscicultorilor din R. Moldova.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
1359 locuitori

Zahoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Zahoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1359 de oameni. Satul Zahoreni a fost menționat documentar în anul 1577.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.