20 february 2023, 14:00 Moldovan reality views 1337
Direcția azil și apatridie are o nouă adresă
20 february 2023, 14:00 Moldovan reality views 1337

Direcția azil și apatridie are o nouă adresă

Inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne (IGM) informează că începînd cu data de 20 februarie 2023, Direcția azil și apatridie și Ghișeul de documentare a beneficiarilor de protecție temporară se va afla pe adresa mun. Chișinău str. Lev Tolstoi 41.

Potrivit IGM, Noua locație este destinată deservirii străinilor, care solicită acordarea protecției temporare, străinilor care solicită alte forme de protecție pe teritoriul Republicii Moldova, precum și străinilor care solicită recunoașterea statutului de apatrid.

Noile facilități și servicii vor asigura condiții optime pentru toate grupurile de persoane ce solicită:

  • înregistrare și eliberarea documentelor de identitate beneficiarilor de protecție temporară;
  • recepționarea, înregistrarea și examinarea cererilor de azil și de recunoaștere a statutului de apatrid;
  • desfășurarea interviurilor cu solicitații de azil și solicitanții statutului de apatrid;
  • eliberarea actelor de identitate solicitanților de azil, refugiaților, beneficiarilor de protecție umanitară, solicitanților statutului de apatrid și apatrizilor;
  • informarea și consilierea privind drepturile și obligațiile prevăzute de legislația Republicii Moldova pentru categoriile de persoane menționate supra, precum și oportunitățile de accesare a serviciilor și programelor de integrare, oferite de autoritățile statului.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1836 locuitori

Putineşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Comuna Putineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Florești și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1836 de oameni. Satul Putinești a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.