10 january 2024, 15:00 Moldovan reality views 83
Căutarea mormintelor eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei continuă
10 january 2024, 15:00 Moldovan reality views 83

Căutarea mormintelor eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei continuă

În locurile în care s-au dus lupte crîncene în perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei continuă acțiunile de căutare a mormintelor de război neînregistrate.

Despre aceasta a relatat unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare „August”, Alexei Petrovici, transmite Noi.md

Sîmbătă, 28 septembrie, a avut loc o nouă deplasare de recunoaștere a Mișcării de căutare din Moldova. Lucrările s-au desfășurat în preajma satului Șerpeni, raionul Anenii-Noi.

Возможно, это изображение 4 человека и текст

În timpul deplasării, cercetătorii au găsit obiecte care făceau parte din echipamentul și uniformele soldaților Armatei Roșii, precum și alte artefacte din timpul războiului. Morminte ale eroilor căzuți nu au fost găsite. Căutările continuă.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
847 locuitori

Trifeşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Trifești este situat la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 847 de oameni. Satul Trifești este menționat documentar în anul 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.