01 octombrie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 84
Căutarea mormintelor eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei continuă
01 octombrie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 84

Căutarea mormintelor eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei continuă

În locurile în care s-au dus lupte crîncene în perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei continuă acțiunile de căutare a mormintelor de război neînregistrate.

Despre aceasta a relatat unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare „August”, Alexei Petrovici, transmite Noi.md

Sîmbătă, 28 septembrie, a avut loc o nouă deplasare de recunoaștere a Mișcării de căutare din Moldova. Lucrările s-au desfășurat în preajma satului Șerpeni, raionul Anenii-Noi.

Возможно, это изображение 4 человека и текст

În timpul deplasării, cercetătorii au găsit obiecte care făceau parte din echipamentul și uniformele soldaților Armatei Roșii, precum și alte artefacte din timpul războiului. Morminte ale eroilor căzuți nu au fost găsite. Căutările continuă.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1581
Populația:
3519 locuitori

Fundurii Vechi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Fundurii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Glodeni și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3519 oameni. Satul Fundurii Vechi a fost menționat documentar în anul 1581.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.