10 june 2022, 16:00 Moldovan reality views 1346
Părinții cu copii mici vor putea să își stabilească propriul program de lucru
10 june 2022, 16:00 Moldovan reality views 1346

Părinții cu copii mici vor putea să își stabilească propriul program de lucru

Părinții cu copii mici au posibilitatea să-și negocieze acum orele de muncă și să-și stabilească un program de lucru, care să le permită atît să activeze, cît și să participe la creșterea copiilor.

Potrivit unei note informative emise de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, acest lucru este posibil odată cu modificările Codului Muncii din 1 septembrie, care prevede aranjamente flexibile de muncă, scrie newsmaker.md.

Conform sursei citate, începînd din septembrie 2022, părinții vor putea beneficia de aranjamente flexibile a programului de muncă, în baza Articolul 100-1 din Codul Muncii al Republicii Moldova, care a fost modificat. Acestea pot fi negociate cu angajatorul atît în momentul angajării, cît și pe parcursul activității, ulterior fiind incluse în contractul individual de muncă sau în acordul suplimentar la acesta.

Formulele flexibile de muncă sunt incluse în contractul individual de muncă și pot fi ajustate, la solicitarea angajatului, o dată la 6 luni.

Ministerul de resort informează că salariații care activează după un program de muncă flexibil beneficiază de aceleași drepturi privind calcularea vechimii în muncă, durata concediului anual de odihnă ș.a.

Măsura face parte din Programul „Familia” – un pachet de acțiuni inițiate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru a susține copiii și familiile cu copii din Republica Moldova.

Source: noi.md

Keywords:

parinti , lucru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
61 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 9 km de orașul Sîngerei și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 61 de oameni. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.