06 octombrie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 1342
Părinții cu copii mici vor putea să își stabilească propriul program de lucru
06 octombrie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 1342

Părinții cu copii mici vor putea să își stabilească propriul program de lucru

Părinții cu copii mici au posibilitatea să-și negocieze acum orele de muncă și să-și stabilească un program de lucru, care să le permită atît să activeze, cît și să participe la creșterea copiilor.

Potrivit unei note informative emise de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, acest lucru este posibil odată cu modificările Codului Muncii din 1 septembrie, care prevede aranjamente flexibile de muncă, scrie newsmaker.md.

Conform sursei citate, începînd din septembrie 2022, părinții vor putea beneficia de aranjamente flexibile a programului de muncă, în baza Articolul 100-1 din Codul Muncii al Republicii Moldova, care a fost modificat. Acestea pot fi negociate cu angajatorul atît în momentul angajării, cît și pe parcursul activității, ulterior fiind incluse în contractul individual de muncă sau în acordul suplimentar la acesta.

Formulele flexibile de muncă sunt incluse în contractul individual de muncă și pot fi ajustate, la solicitarea angajatului, o dată la 6 luni.

Ministerul de resort informează că salariații care activează după un program de muncă flexibil beneficiază de aceleași drepturi privind calcularea vechimii în muncă, durata concediului anual de odihnă ș.a.

Măsura face parte din Programul „Familia” – un pachet de acțiuni inițiate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru a susține copiii și familiile cu copii din Republica Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

parinti , lucru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
896 locuitori

Topala este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Topala este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Cimișlia și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 896 de oameni. Satul Topala a fost menționat documentar în anul 1805.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.