|
Gavrilița, la festivitatea dedicată Zilei Profesorului: „Educația trebuie să redevină cheia pentru succesul în viață!”
Prim-ministra Natalia Gavrilița a participat, astăzi, la festivitatea dedicată Zilei profesionale a lucrătorilor din domeniul învățămîntului, în cadrul căreia a avut loc și Gala Laureaților „Pedagogul anului”.
Gavrilița a apreciat aportul cadrelor didactice în formarea tinerei generații, prin cultivarea valorilor de neam, dezvoltarea gîndirii critice și abilităților necesare în formarea profesională. La fel, Natalia Gavrilița s-a referit la măsurile întreprinse de Guvern pentru îmbunătățirea durabilă a sistemului de învățămînt național. Printre acestea se numără alocarea, în anul curent, a circa 172 mln. de lei destinate majorării indemnizației unice pentru materiale didactice. Astfel, cca 43.000 de cadre didactice au primit o indemnizație de 4.000 de lei, dublu decît era anterior. De asemenea, angajații din sistemul educațional au beneficiat în acest an de majorări salariale, în medie cu 11%.
„Ne dorim cu toții o școală în care profesorul să aibă cele mai bune condiții de activitate; în care fiecare elev să-și dezvolte potențialul și să devină o personalitate. Ne dorim un sistem educațional modern, inovativ, care să corespundă necesităților tuturor copiilor. Acțiunile autorităților sunt orientate spre creșterea prestigiului învățămîntului pedagogic, am prioritizat educația pentru finanțare externă, inclusiv din partea UE. Pașii pe care i-am enumerat constituie începutul unui proces amplu, al cărui finalitate este unică: educația trebuie să redevină cheia pentru succesul în viață”, a menționat prim-ministra.
Ediția din acest an a Concursului „Pedagogul Anului” a reunit peste 600 de cadre didactice din întreaga țară, fiind premiați nouă laureați. Titlul „Educatorul anului” a fost acordat Alionei Grușca, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 9 „Steluța” din municipiul Ungheni.
În categoria „Învățătorul anului”, premiul mare a fost acordat Dianei Carauș, învățătoare la școala primară nr. 152 „Pas cu Pas” din municipiul Chișinău, iar la categoria „Profesorul anului”, învingătoare a fost desemnată Elena Vorotneac, profesoară la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din municipiul Chișinău.
Profesoarele învingătoare în cadrul concursului primesc premii bănești în valoare de 50 mii de lei - pentru premiul I; 25 mii de lei - premiul II și 15 mii de lei - premiul III. De asemenea, laureatelor li se conferă gradul didactic următor celui pe care îl dețin sau li se confirmă gradul didactic superior.
Gala Laureaților se organizează anual de Ministerul Educației și Cercetării și are ca scop celebrarea lucrătorilor din domeniul învățămîntului, recunoașterea meritelor și premierea celor mai bune cadre didactice la nivel național.
Source:
- Важное объявление для граждан Молдовы в Израиле, касающееся водительских прав
- Важное сообщение посольства Великобритании в Молдове
- Как отказаться от второго гражданства?
- Правительство организует ярмарку вакансий
- МИД выразил соболезнования в связи с гибелью гражданки Молдовы в результате теракта в Тель-Авиве
- Молдаванка погибла в результате теракта в Тель-Авиве
- О нем веками ничего не знали: ученые нашли в Мексике город, основанный 2000 лет назад
- Школьники строят дома для котов (+Видео)
- Не пейте чай в пакетиках
- Дольмен в переводе с бретонского языка - каменный стол
- Очищение кишечника и омоложение всего организма льняной мукой. Потрясающий результат!
- Самая крупная афера человечества: вода в бутылках
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1949
- Populația:
- 336 locuitori
Floreni este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ungheni și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 336 de oameni. Satul Floreni a fost înființat în anul 1949.
Comments
(0)