02 may 2022, 13:00 Moldovan reality views 2692
Dorin Recean este noul consilier prezidențial pe apărare și securitate națională
02 may 2022, 13:00 Moldovan reality views 2692

Dorin Recean este noul consilier prezidențial pe apărare și securitate națională

Printr-un decret semnat de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Dorin Recean a fost numit consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, se arată într-un comunicat de presă emis de Președinție, relatează IPN. Concomitent, el va îndeplini și funcția de secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Dorin Recean a exercitat funcția de ministru al afacerilor interne, în guvernul condus de Iurie Leancă. Atunci el a fost coleg în echipa guvernamentală cu Maia Sandu, care s-a aflat în funcția de ministru al educației.

Funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale a rămas vacantă după ce Ana Revenco, care a exercitat-o, a fost numită în funcția de ministru al afacerilor interne.

În același comunicat de presă, Președinția a comunicat că, Tatiana Tabuncic, doctor în drept, conferențiar universitar și prodecan al Facultății de Drept a USM, a fost desemnată în calitate de membră a Consiliului de Integritate, pe un termen de cinci ani. Decretul a intrat în vigoare la data semnării.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1800 locuitori

Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.