14 september 2024, 12:00 Moldovan reality views 747
Stoianoglo: „Fără dialog, problema transnistreană nu poate fi soluționată”
14 september 2024, 12:00 Moldovan reality views 747

Stoianoglo: „Fără dialog, problema transnistreană nu poate fi soluționată”

Problema transnistreană nu poate fi soluționată fără dialog, iar noul președinte al Moldovei ar trebui să facă prima sa vizită anume la Tiraspol.

O astfel de opinie a exprimat fostul procuror general, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, relatează Noi.md.

El a menționat că, în ultimii 4 ani, nu a văzut nicio intenție bună a autorităților Moldovei față de Transnistria, care, din punct de vedere juridic, face parte din țara noastră.

Alexandru Stoianoglo a reamintit că marea majoritate a locuitorilor din Transnistria sînt cetățeni moldoveni și ar trebui să fim foarte atenți la problemele lor.

„Fără dialog, problema transnistreană nu poate fi soluționată. Trebuie să depășim neînțelegerile și problemele existente, care, în mare parte, sînt artificiale”, a declarat fostul procuror general și candidatul la președinția Republicii Moldova.

„Sînt dispus să mă întâlnesc cu domnul Krasnoselski și îmi pare foarte rău că președintele în exercițiu nu a comunicat nici o dată nu doar cu liderul Transnistriei, dar nici cu bașcanul Găgăuziei - nici cu cel actual, nici cu cel precedent; nici cu primarul Chișinăului, nici cu primarul Bălțiului. Rezolvarea problemelor pe teren fără dialog este imposibilă”, a subliniat el.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
747 locuitori

Hîrjauca este un sat și comună în raionul Călărași. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Leordoaia, Hîrjauca, Mîndra, Palanca. Satul Hîrjauca se află la o distanță de 25 km de orașul Călărași și la 71 km de Chișinău. Localitatea este situată într-o zonă colinară din inima Codrilor și este una din principalele stațiuni balneologice din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 747 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hîrjauca datează din anul 1644.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.