23 august 2021, 10:15 Moldovan reality views 2322
Doi din cei șase moldoveni care se aflau în Afganistan au fost evacuați în siguranță
23 august 2021, 10:15 Moldovan reality views 2322

Doi din cei șase moldoveni care se aflau în Afganistan au fost evacuați în siguranță

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) informează că, la data de 22 august, doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați în siguranță din Kabul în Islamabad, Pakistan. Anterior, autoritățile au precizat că, în total, 6 moldoveni se aflau în Afganistan.

„În pofida condițiilor extrem de dificile din teren, cetățenii moldoveni au fost ajutați să ajungă în siguranță la Islamabad cu sprijinul Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (United Nations World Food Programme), fiind preluați ulterior de personalul Ambasadei Romîniei din Pakistan", se arată în comunicatul publicat pe 23 august de MAEIE, scrie newsmaker.md.

MAEIE a transmis și un mesaj de mulțumire Ministerului Afacerilor Externe al Romîniei și Organizației Națiunilor Unite pentru asistența acordată în procesul de evacuare a cetățenilor moldoveni.

Anterior, autoritățile au confirmat că un echipaj format din 6 cetățeni ai Republicii Moldova membri au unui echipaj de zbor, se aflau în Afganistan. Ei erau cazați într-un camping împreună cu reprezentanții Programului Mondial Alimentar al ONU, de către care au fost contractați.

Contactat de NM, purtătorul de cuvînt al MAEIE Daniel Vodă a precizat că va reveni ulterior cu informații despre ceilalți patru cetățeni moldoveni care se aflau în Afganistan.

Source: newsmaker.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
451 locuitori

Unchiteşti este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la km de 152 Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 451 de oameni. Satul Unchitești a fost menționat documentar în anul 1483.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.