03 april 2021, 11:00 Moldovan reality views 3749
Familiile lucrătorilor medicali care au decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19 vor primi o indemnizație unică de 100.000 de lei.
03 april 2021, 11:00 Moldovan reality views 3749

Familiile lucrătorilor medicali care au decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19 vor primi o indemnizație unică de 100.000 de lei.

Familiile lucrătorilor medicali care au decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19 vor primi o indemnizație unică de 100.000 de lei. Un regulament în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței Guvernului R. Moldova, transmite zdg.md.

Potrivit regulmentului aprobat de Guvern, personalul decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medicosanitare publice, care desfășoară activități de combatere a COVID-19, „se consideră personalul angajat în instituțiile medico-sanitare publice din cadrul asistenței medicale primare, asistenței medicale specializate de ambulatoriu, asistenței medicale spitalicești, asistenței medicale urgente prespitalicești, serviciilor medicale de înaltă performanță, instituțiilor/subdiviziunilor medicale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației
Naționale a Penitenciarelor și Serviciului de Informații și Securitate (în continuare – instituții medico-sanitare publice), al cărui deces a survenit ca urmare a infectării în cadrul desfășurării nemijlocite a activității medicale în lupta cu COVID-19″.

Astfel, dreptul la indemnizația unică se acordă:

soțului supraviețuitor, care s-a aflat în relaţie de căsătorie cu persoana decedată, la data decesului;copiilor până la vârsta de 18 ani sau, dacă își continuă studiile în instituții de învățământ de zi (secundar, mediu de specialitate și superior), până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 23 de ani;unuia dintre părinți, în cazul în care nu există urmași specificați la subpct. 1) și 2). În cazul părinților divorțați, cuantumul indemnizației unice se împarte între ei în părţi egale.

Cererea pentru stabilirea indemnizației unice se depune de către persoana
care a obținut dreptul la indemnizația unică sau tutorele (curatorul) acesteia, cu prezentarea documentelor confirmative, la instituția medico-sanitară publică sau autoritatea publică în care a activat persoana decedată.

Până la ziua de azi, 91 lucrători medicali au decedat din cauzat infecției COVID-19.

Source: www.zdg.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
432 locuitori

Halahora de Jos este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 15 km de orașul Briceni, 36 km de stația de cale ferată Ocnița, 223 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 432 de oameni. Satul Halahora de Jos a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.