22 september 2019, 14:00 Moldovan reality views 3516
Igor Dodon: Are loc relansarea totală a relațiilor dintre Moldova și Rusia
22 september 2019, 14:00 Moldovan reality views 3516

Igor Dodon: Are loc relansarea totală a relațiilor dintre Moldova și Rusia

„În prezent are loc relansarea totală a relațiilor dintre Moldova și Rusia, este restabilit dialogul la nivel de Guvern și Parlament". Declarația aparține președintelui Igor Dodon și a fostă făcută la Forumul economic moldo-rus, care se desfășoară zilele acestea la Chișinău, transmite IPN.

Șeful statului a participat la eveniment, alături de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, precum și alături de reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, vicepremierul Dmitri Kozak. Potrivit președintelui, evenimentul demonstrează faptul că, la nivelul conducerii celor două țări, este clar modul în care trebuie să se meargă mai departe.

„Cetățenii noștri pledează pentru promovarea unei politici externe echilibrate și a unor relații pragmatice cu toți partenerii externi. În același timp, Moldova poate fi un participant activ al proiectului Europa Mare de la Lisabona până la Vladivostok și poate deveni un exemplu pentru alte țări", a notat președintele.

De asemenea, Igor Dodon a participat, împreună cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, la ședința Consiliului economic moldo-rus, care a avut loc în cadrul Forumului Economic. „Am adresat mulțumiri oaspeților din Rusia pentru interesul manifestat față de Republica Moldova și pentru disponibilitatea lor de a contribui la dezvoltarea economiei țării noastre. De asemenea, am menționat nivelul înalt al organizării evenimentului și am subliniat faptul că actualul Forum a întrunit circa o mie de reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și din Rusia, cu mult mai mult decât la ediția din anul precedent", precizează șeful statului.

Igor Dodon mai menționează că sarcina primordială este de a readuce volumul comerțului bilateral cu Rusia, la nivelul anului 2014. În opinia sa, pentru aceasta, este necesar să fie luate mai multe măsuri tehnice astfel ca produsele moldovenești să corespundă standardelor existente.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Igor Dodon , Rusia , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
269 locuitori

Samurza este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Samurza a fost menționat documentar în anul 1810.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.