09 july 2019, 15:30 Moldovan reality views 5748
Acțiunile unor foști demnitari de rang înalt, anchetate de Procuratura Anticorupție
09 july 2019, 15:30 Moldovan reality views 5748

Acțiunile unor foști demnitari de rang înalt, anchetate de Procuratura Anticorupție

Acțiunile unor foști demnitari de rang înalt, care au decis acordarea creditelor de urgență pentru cele trei bănci devalizate, sînt anchetate de Procuratura Anticorupție.

Sînt vizați fostul premier Iurie Leancă, fostul guvernator al Băncii Naționale Dorin Drăguțanu și ex ministrul Finanțelor Anatol Arapu, dar și democratul Andrian Candu. Despre asta anunță deputatul Alexandru Slusari, care a primit informația de la Procuratură.

„Am fost informat că, în sfîrșit este pornit dosar penal și pe acțiunile/inacțiunile demnitarilor de rang înalt, legate de devalizarea sistemului bancar în 2014.Chiar observ că Procuratura și-a revizuit propria poziție din ultimii 4 ani. Deja există abordarea sistemică și comprehinsivă la operațiunea „furtul miliardelor", a scris Slusari pe Facebook și a atașat răspunsul primit de la Procuratură.

Potrivit documentului, procurorii au conexat 22 de cauze penale la un dosar mai vechi în cadrul căruia este investigată frauda bancară și analizează circumstanțele invocate de Alexandru Slusari într-o sesizare pe care a trimis-o anterior Procuraturii.

Source: tv8.md

Keywords:

anchetă , miliard

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1802
Populația:
524 locuitori

Noroceni este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 524 de oameni. Satul Noroceni a fost menționat documentar în anul 1802.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.