08 september 2012, 14:30 Moldovan reality views 5723
08 september 2012, 14:30 Moldovan reality views 5723

OSCE сheamă la utilizarea cooperării inter-parlamentare pentru rezolvarea conflictului transnistrean

Vicepreşedintele Adunării Parlamentare a OSCE, şefa grupului parlamentar cu privire la Moldova a OSCE, Walburga Habsburg Douglas a propus să se utilizeze mecanismele de cooperare inter-parlamentară pentru a rezolva conflictul transnistrean. După cum informează „Novii Reghion”, deputatul suedez consideră că această organizaţie, care include reprezentanţi din 55 de state, "este o platformă ideală pentru a extinde cooperarea inter-parlamentară cu Republica Moldova, care pot contribui la consolidarea încrederii reciproce şi să susţină dialogul între cele două părţi ale conflictului transnistrean la un nivel constructiv".

Walburga Habsburg Douglas crede că "determinarea statutului regiunii transnistrene şi de transformare a Forţelor de Menţinere a Păcii, care funcţionează sub auspiciile Rusiei, şi nu întotdeauna sînt percepute de către toate părţile ca fiind absolut neutru, ar putea fi măsuri pentru întărirea în continuare a stabilităţii în zona OSCE."

"Prin urmare, avînd în vedere contextul dialogului constructiv consolidat, rezoluţia privind Republica Moldova, adoptată în iulie 2012, la Sesiunea XXI anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, cheamă la convertirea mecanismului existent de menţinere a păcii în misiune multinaţională civilă cu mandat internaţional (OSCE)", - spune parlamentarul suedez.

Ea a subliniat faptul că oferirea unei platforme pentru dialog deschis între parlamentarii ambelor părţi ale conflictului transnistrean în cadrul organizaţiei internaţionale inter-parlamentare ar putea fi primul pas constructiv.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
1501 locuitori

Mărineşti este un sat din cadrul comunei Sîngereii Noi, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.57 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.11 km. Mărinești este situat la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1501 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1930.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.