27 july 2012, 13:50 Moldovan reality views 3030
27 july 2012, 13:50 Moldovan reality views 3030

Stepaniuc: Situaţia din Bălţi este foarte periculoasă

”Decizia Consiliului Municipal Bălţi privind organizarea unui referendum pentru extinderea autonomiei reprezintă o confruntare directă între administraţia locală şi cea centrală, iar mesajul promovat de autorii acestei iniţiative este foarte ambiguu”, a afirmat preşedintele Partidului Popular Socialist, Victor Stepaniuc, în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

Potrivit lui, aleşii locali din Bălţi merg pe o cale greşită. ”Ce se poate întîmpla dacă acest referendum va avea loc, iar Parlamentul nu va fi de acord? Aceasta este o confruntare. Noi vorbim despre nişte relaţii normale, care ar trebui să fie într-o societate democratică. Sper că această decizie este o manevră politică, deoarece este un precedent şi este foarte periculos. Şi alte ţări au pornit pe această cale şi a fost foarte rău pentru ele”, a remarcat Stepaniuc.

Deputaţii Partidului Liberal Democrat din Moldova şi Partidului Liberal, Tudor Deliu şi Victor Popa, au declarat că consilierii din Bălţi şi-au depăşit competenţele. ”Nu pot să prezic, dar, ţinînd cont că noi avem unele raioane care sînt gestionate de către consilii comuniste, nu-i exclus ca ceea ce-a făcut Bălţi să se extindă şi în alte raioane”, a spus Deliu.

”Cei din administraţia publică locală trebuie să acţioneze în conformitate cu legea. Atunci cînd autorităţile locale fac ce vor, nu putem vorbi despre o administraţie normală”, a opinat şi Victor Popa.

Amintim că, ieri, Consiliul Municipal Bălţi a decis organizarea, pe 9 septembrie curent, a unui referendum cu privire la autonomia regiunii. Decizia a fost luată cu 22 de voturi ale consilierilor comunişti.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
114 locuitori

Lazo este un sat din cadrul comunei Alava, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Lazo a fost atestat în 1830 cu denumirea Iacobstal.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.