27 iulie 2012, 13:50 Realitatea moldovenească views 3044
27 iulie 2012, 13:50 Realitatea moldovenească views 3044

Stepaniuc: Situaţia din Bălţi este foarte periculoasă

”Decizia Consiliului Municipal Bălţi privind organizarea unui referendum pentru extinderea autonomiei reprezintă o confruntare directă între administraţia locală şi cea centrală, iar mesajul promovat de autorii acestei iniţiative este foarte ambiguu”, a afirmat preşedintele Partidului Popular Socialist, Victor Stepaniuc, în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

Potrivit lui, aleşii locali din Bălţi merg pe o cale greşită. ”Ce se poate întîmpla dacă acest referendum va avea loc, iar Parlamentul nu va fi de acord? Aceasta este o confruntare. Noi vorbim despre nişte relaţii normale, care ar trebui să fie într-o societate democratică. Sper că această decizie este o manevră politică, deoarece este un precedent şi este foarte periculos. Şi alte ţări au pornit pe această cale şi a fost foarte rău pentru ele”, a remarcat Stepaniuc.

Deputaţii Partidului Liberal Democrat din Moldova şi Partidului Liberal, Tudor Deliu şi Victor Popa, au declarat că consilierii din Bălţi şi-au depăşit competenţele. ”Nu pot să prezic, dar, ţinînd cont că noi avem unele raioane care sînt gestionate de către consilii comuniste, nu-i exclus ca ceea ce-a făcut Bălţi să se extindă şi în alte raioane”, a spus Deliu.

”Cei din administraţia publică locală trebuie să acţioneze în conformitate cu legea. Atunci cînd autorităţile locale fac ce vor, nu putem vorbi despre o administraţie normală”, a opinat şi Victor Popa.

Amintim că, ieri, Consiliul Municipal Bălţi a decis organizarea, pe 9 septembrie curent, a unui referendum cu privire la autonomia regiunii. Decizia a fost luată cu 22 de voturi ale consilierilor comunişti.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.