09 may 2018, 14:15 Moldovan reality views 8297
Reguli noi pentru comercianții de struguri
09 may 2018, 14:15 Moldovan reality views 8297

Reguli noi pentru comercianții de struguri

Producătorii din R. Moldova vor putea comercializa strugurii destinați procesării doar după obținerea unui certificat de siguranță de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară (ANSA) și înregistrarea în registrul operatorilor din domeniul fitosanitar.

Surse din cadrul ANSA au relatat că atestarea corespunderii loturilor de struguri cu normativele sanitare se efectuează în baza încercărilor de laborator acreditat în acest sens. La solicitarea agentului economic, corespunderea poate fi atestată suplimentar prin certificatul de inofensivitate.

Certificatul de inofensivitate se eliberează la solicitare în baza rezultatelor încercărilor de laborator sau în baza declarației pe propria răspundere privind respectarea regulilor de utilizare a produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților.

Pentru efectuarea încercărilor de laborator în scopul eliberării certificatului de inofensivitate, producătorul de struguri trebuie să se adreseze cu o solicitare de prelevare a probelor de struguri la Subdiviziunea teritorială pentru siguranța alimentelor în raza căreia se află plantația de struguri. După prelevare și întocmirea procesului verbal de prelevare de către inspectorul din domeniul siguranței produselor alimentare proba este transmisă într-un laborator acreditat. Doar după primirea rezultatelor încercărilor de laborator cu rezultate negative producătorului i se eliberează certificatul de inofensivitate în baza căruia pot fi comercializați strugurii.

Source: infotag.md

Keywords:

struguri , comert , reguli

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3295 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Dubăsari și la 48 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3295 de oameni. Ustia a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.