|
Icoana făcătoare de minuni "Odighitria" a fost expusă la Catedrala Mitropolitană
Icoana făcătoare de minuni "Odighitria", din care a izvorît mir, în luna ianuarie, a fost expusă şi la Catedrala Mitropolitană. Sute de oameni au format cozi pentru a se închina în faţa ei, în speranţa că îi va ajuta să se vindece de boli.
Credincioşii sînt convinşi că icoana izvorâtoare de mir are puteri miraculoase.
"O fetiţă bolnavă de cancer, a fost vindecată prin rugăciunile maicii sale, ca Maica Domnului să o însănătoşească, să o izbăvească de acea cumplită boală a cancerului", a declarat Sergiu Lupan, preot la Catedrala Mitropolitană.
Icoana din lemn a fost adusă din Ucraina şi are peste 200 de ani. Ea a fost adusă pentru prima dată în Moldova în 2009.
La doar cîteva zile după ce a fost expusă la Manastirea Ciuflea, din ea a început să izvorască mir. Miracolul s-a repetat şi la mijlocul lunii ianuarie 2018.
"A plîns Maica Domnului, pentru păcatele noastre, arătîndu-ne că noi credincioşii ar trebui să fim mai buni", a declarat Sergiu Lupan, preot la Catedrala Mitropolitană.
Alţii cred însă că acest fenomen are explicaţii ştiinţifice.
"Ca formă lichidă, în lemn snt două substanţe - răşinele în unele specii şi substanţe etanante. Cînd se evaporă apa, lemnul se contrage şi cînd se umflă înapoi şi substanţele etanante ies la suprafaţă. Un motiv ca să apară pete sau chiar să apară urme de umeditate", a declarat lemnarul Oleg Popa.
Şi unii psihologi pun la îndoială puterea obiectului de cult.
"Chiar dacă psihicul uman nu este cercetat sau nu este descoperit total, puterea minţii este miraculoasă. Şi atunci cînd noi real avem speranţă în ceva, atunci cînd noi real credem că ceva o să se îndeplinească pozitiv, real o să se întîmple", a spus psihologul Diana Beraru.
Preoţii îi contrazic însă pe sceptici. Potrivit lor, unele femei care nu puteau concepe copii au născut, după ce s-au închinat la icoana "Odighitria".
Iar acum câţiva ani, o mamă din Chişinău care îşi pierduse copilul de jumătate de an, a dat de el în mod miraculos pe stradă, după o noapte de rugăciuni.
Icoana făcătoare de minuni va fi expusă la Catedrală pînă în 15 februarie.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1895
- Populația:
- 453 locuitori
Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Trifăneşti, raionul Floreşti. Satul este situat pe malul stîng al rîului Căinari, la distanța de 20 km de oraşul Floreşti și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 453 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1895.
Comments
(0)